Nieuwtjes Leonne - Meninstructie.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Horsefood zoekt weer mentalent

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Horsefood
Op 12 mei organiseert Horsefood weer het Horsefood mentalent 2019
Natuurlijk is Leonne als ambassadeur aanwezig
Jaarlijkse trainingsdag KWPN op 28 April

Gepubliceerd door in Nieuwtjes ·
Tags: Leonnegeefttraining

KWPN op Facebook:

Zondag 28 april 2019 zal onze jaarlijkse trainingsdag weer plaats gaan vinden‼️

Dit keer onder begeleiding van Leonne van Gestel. (https://www.meninstructie.nl/over-leonne.php) Leonne van Gestel is gediplomeerd rij- en meninstructrice. Wij willen graag kijken of een andere achtergrond en invalshoek kan leiden tot nieuwe inzichten.

We beginnen om 10.30 en U bent als deelnemer met een paard of als toeschouwer van harte welkom. In het middag programma v.a. 13.30 bestaat er de mogelijkheid om Uw paard aangespannen te presenteren.

Gelieve zich zo snel mogelijk aan te melden zowel als toeschouwer of deelnemer.
Aan melden kan bij Anja Meulenbroeks: tuigpaardzuid@gmail.com

Programma:

* 10.00-10.30 binnenloop onder het genot van koffie
* 10.30-12.30 presentaties van de paarden aan de hand
* 12.30-13.30 pauze
* 13.30-14.30 presentaties van paarden in het tuig/longe

Locatie:
Manege de Schietberg
Turfweg 20A
5504 RL Veldhoven


De zweep erover?? Even luisteren naar Leonne als menexpert

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Dezweeperover?
Publicatie in Paard en Koets
De zweep als ruiterbeen van de Menner aldus Leonne:

Paard&Koets: De zweep is het ruiterbeen van een menner
“Van oudsher werd de zweep gebruikt om een paard een klap te geven, maar je kunt er echt nog veel meer mee,” licht Leonne van Gestel toe. In haar clinic ‘Zweephulpen’ legt Leonne alles uit en gaat ze dieper in op het gebruik van deze hulp.
Foto: Rinaldo de Craen

Ophouding niet altijd genoeg
Leonne van Gestel is van origine dressuurruiter en maakte later de overstap naar de aangespannen sport. In haar carrière als menner werd zij drie keer Nederlands kampioen. Verder is Leonne instructeur niveau 3 voor onder het zadel en niveau 4 instructeur voor de mensport. Daarnaast is ze óók nog allround jury voor het mennen, waarbij ze alle klassen mag jureren.

“Als je op een paard zit en hij loopt over de buitenschouder weg, begrens je die schouder met je buitenhand en buitenbeen. Als je paard voor de koets loopt is dat niet zo makkelijk gedaan als gezegd. Vaak wordt er in zo’n situatie wel gezegd ‘maak een ophouding met je buitenhand’, maar op die manier kun je de schouder nooit correct naar binnen verplaatsen.”

Begrenzen, belonen en corrigeren
Hoe gebruik je de zweep dan als aanvulling op jouw manier van rijden? En welke zweep kun je daar het beste voor gebruiken? Dit en nog veel meer legt Leonne van Gestel je graag uit. “De zweep kan helpen bij alle zijwaartse bewegingen. Je kunt je paard ermee belonen, corrigeren én begrenzen als hij bijvoorbeeld over zijn schouder wegloopt. De reden waarom je de zweep gebruikt bepaalt ook hoe je de zweep vasthoudt, hoe je hem beweegt en op welke plek je je paard raakt. ‘Met een lange zweep kun je bijvoorbeeld beter bij de schouder van je paard, maar die liggen meestal erg zwaar in de hand. Een optie is dan om een korte zweep met een lang touwtje eraan te gebruiken. Die vergt alleen wel wat oefening voordat je die correct kunt gebruiken.”

Wil je hier meer over weten? Zorg dan dat je op zaterdag 20 en/of zondag 21 april bij de clinic “Zweephulpen” bent!
Leonne geeft dressuurclinics op 25 April en 1 Mei

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: Clinic
Mendistrict West organiseert ook dit jaar weer een dressuurclinic voor haar leden.
De instructie wordt deze keer verzorgt door Leonne van Gestel.
West is een zeer uitgestrekt district en daarom zijn er twee plaatsen waar de leden kunnen deelnemen of als belangstellende de clinic kunnen bijwonen.


GEZOCHT : Mentalent

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: HorsefoodMetalent

Districts kampioenschap Geldrop

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Tags: GeldropDistrictskampioenschapSWM
Kampioenschappen District Zuid Geldrop 8 Juli
Flugel heeft een topweekend gelopen. Winst in de dressuur met het beste resultaat van alle paarden. 1e in de vaardigheid met een snelle tijd.
De marathon ging super. Hindernis 1 de snelste tijd van alle deelnemers. Ook in hindernis 2 pakte Flugel goed aan.
Helaas stuurde ik iets te vroeg af van A naar B waardoor ik poort C te vroeg doorkruiste.
Parcoursfout :-(
20 extra strafpunten en daarmee het kampioenschap verspeeld.
Helaas.
Maaarrrrrr, super tevreden met de vorderingen die Flugel maakt in de marathon.
De waterbak blijft nog een dingetje maar zelfs hindernis 6 ging nog in galop.
Gereden met een hartslagmeter en kunnen zien dat Flugel zeer snel herstelt tussen de hindernissen en hij zeker niet overvraagd wordt.
Kortom, doelstellingen behaald en top weekend gehad met super grooms Cobus en Gemma en trouwe supporters Dominique, Michel en Joop.

Op naar Ysselsteyn ( Limburg) begin augustus.

Hellendoorn: alweer 1e! Het went gelukkig nooit :-)

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Tags: MeninstructieHellendoornLeonnevanGestel
Geslaagd SWM Hellendoorn onder perfecte omstandigheden
11 juni 2018
De organiserende Menclub Helderse Voerluu, vrijwilligers en deelnemers van de SWM Hellendoorn kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd, onder perfecte weersomstandigheden verreden.

Met alleen wat regen op de aankomstdag en tijdens het verkennen op vrijdag, genoot iedereen van de prachtige bossen rond het wedstrijdterrein en de mooie grasbodem in de dressuurringen en de vaardigheid. Ook de ruime, prachtig gedecoreerde boshindernissen met boerderijdieren en landschappelijke elementen lagen mooi compact bij de manegehal.
Op zaterdag zette iedereen zijn beste beentje voor in de dressuur. Dressuurspecialiste Leonne van Gestel zette de beste score van de dag neer bij de paarden met 41,50 strafpunten. Het 12-jarige mentalent Jens Koning deed hetzelfde bij de pony’s met een score van 49,83. De vaardigheid was vanwege het smalle veld en de dicht op elkaar staande poorten, voor de meesten een uitdaging. Slechts enkele enkelspannen reden foutloos en binnen de tijd, ook de tweespan pony´s klasse L en M had een aantal deelnemers die de nulscore wisten te behouden.
De marathon op zondag kenmerkte zich door een wonderschoon A-traject door de iets heuvelachtige bossen en flinke strijd in de hindernissen waarbij de brug en waterpartijen uiteraard veel publiek trokken.
Rowan Timmer, tweespan pony´s klasse L, zette over de gehele wedstrijd het beste resultaat neer met een score van 114,26 strafpunten. Alle prijswinnaars werden beloond met een heerlijk vleespakket aangeboden door Slagerij Pennings uit Nijverdal.Een fantastische wedstrijd in Hellendoorn. Dressuur hoogste resultaat van de dag . Vaardigheid gewonnen . Marathon was indrukwekkend voor Flugel.
Weer veel geleerd!
Flugel in Halloweenoutfit?1e plek bij De Peelbergen Wedstrijd

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Tags: 1ePlek!
Van 9 tm 13 Mei nam Leonne zeer succesvol deel aan de Samengestelde Menwedstrijden "De Peelbergen"
De eerste plek Overall!
Dressuur : 1e plaats met score van 49,75 / 68,9 %
Vaardigheid: 1 bal en binnen de tijd
Marathon: 3e plaats

Totaal: 1e plaats. ruim 8 punten voorsprong op nummer 2

Verslag Paard & Koets met Horsedriving Kronenberg 20 tm 22 April

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: SuccesvolleSamenwerking
Succesvol huwelijk Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg
Het samensmelten van Paard&Koets en Horse Driving Kronenberg kende met ruim 12.500 bezoekers een geslaagde eerste gezamenlijke editie. Menliefhebbers uit voornamelijk Nederland, Duitsland en België bezochten het driedaagse mensportfeest in grote getalen. In tegenstelling tot eerdere edities wisten nu ook bezoekers van verder weg het evenement te vinden, zoals Engelsen, Oostenrijkers, Zweden en Denen.

Het veelzijdige programma waarin educatie en spektakel elkaar afwisselden werd alom geprezen.

Op vier verschillende locaties verzorgden (inter-)nationale toptrainers uit de mensport clinics en demonstraties, Druk bezocht waren de onderdelen van de Duitse bondscoach Karl Heinz Geiger, meninstructrice Leonne van Gestel en de Belgische vierspanmenner Jan Vanden Berghe.
Op zaterdagavond kreeg Cindy Timmer uit handen van organisator Gijs Bartels de Mennifique Wisseltrofee uitgereikt.
De trofee is in het leven geroepen om vrijwilligers uit de mensport in het zonnetje te zetten.

Door de combinatie met Paard&Koets met het prachtige weer kende de Internationale Menwedstrijden meer aanloop dan ooit tevoren.
Rijen dik stond het publiek bij de vaardigheidspiste en marathonhindernissen waar de enkel- twee- en vierspancombinaties de strijd met elkaar aangingen.
Bij de enkelspannen won Saskia Siebers, bij de tweespannen was de hoogste eer voor Michael Sellier en Bram Chardon betrad de hoogste trede bij de vierspanners.
De rubriek voor paramenners schreef Francisca den Elzen op haar naam.

Voor het eerst vond het Nederlands Kampioenschap Hoefsmeden plaats tijdens Paard&Koets. Op vrijdag mochten 22 eerste-, tweede- en derdejaars leerlingen hun vakmanschap tonen. In de zinderende hitte smeedden zij van een stuk ijzer een deugdelijk hoefijzer. Op zaterdag en zondag was het de beurt aan de professionals. Regerend Nederlands Kampioen Gertjan Salm, verdedigde met succes zijn titel en maakt zich samen met de nummers twee tot en met vier op voor het EK in Zwitserland later dit jaar.

Op zaterdagochtend streden jeugdmenners met elkaar in een minimarathon. Lotte Zaaijer (enkelspan t/m 12 jaar), Larissa Reints (enkelspan van 14 tot 16 jaar) en Eline Mentink (tweespan) gingen er met de winst vandoor. Op zondagochtend namen acht stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Snelste was Elien Verhaaf met haar kleine en uiterst dappere span miniatuurpaarden.

De 37e editie van Paard&Koets is op 20, 21 en 22 april 2019 op Equestrian Centre de Peelbergen, wederom in combinatie met Horse Driving Kronenberg.


Leonne geeft Clinics op 20,21 en 22 April

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: ClinicsLeonne

Clinics door Leonne tijdens groots evenement.

Tijdens het grootste mensportevenement ter wereld zal Leonne een aantal clinics geven.
20,21 en 22 April

Stemgebruik bij Mensport

Gepubliceerd door in In de Pers ·
Tags: PaardenKoets


Kadobon voor één menles

Gepubliceerd door in Verkoop, Commercieel ·
Tags: Kadobon
Een leuk kado voor de beginnende of gevorderderde menner.

Een kadobon voor één menles gegeven door Leonne.
Om jezelf eens te verwennen of voor die menner die je een origineel kado wilt geven
Bel Leonne voor meer informatie


Eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is ingeschreven:  
7-8 april 2018 SGMW Heukelom


Dat wordt weer veel plezier maken


Clinic Helderse Voerluu : 4 februari en 4 maart 2018

Gepubliceerd door in Nieuwtjes ·
Tags: ClinicHellendoorn
Op 4 februari en 4 maart 2018 geef ik een clinic in Hellendoorn bij:4e plek voor Dominique

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Zaterdag 23 september mocht ik (Dominique van der Kruijs) met Billy en samen met groom Solange van Grinsven deelnemen aan de  Hippiade 2017  Mennen dressuur klasse L.
Met een 4e plaats en zelfs de ereronde te mogen rijden in de hoofdpiste, ben ik zeer tevreden.
Voor mij als ‘jonkie’ een mooie ervaring en dat smaakt naar meer.
Solange en Mathieu, dank jullie wel voor de hulp en steun.
Altijd met veel rij(plezier)!
Dankjewel Leonne voor al je raad en daad en om jouw Billy aan mij toe te vertrouwen!
Dus nu met het maximaal aantal behaalde punten door naar de M klasse.

Brons bij NK!!

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Brons gehaald in Horst bij NK
02-09-2017
Dik tevreden met een 3e plaats op het NK. Voor Flugel zijn 5e wedstrijd.
Alle wedstrijden de dressuur gewonnen en nu met een persoonlijk record van meer dan 73 %.
In de marathon hier en daar nog wat overbluft door de entourage ( golven en in het water en spandoeken).
Trots op mijn team met al 25 jaar topgroom Cobus Verberne achterop in de marathon.
Gemma Verlaan in de dressuur en vaardigheid .
Altijd enthousiast en behulpzaam.
Ik bof toch maar !
Districtskampioen Zuid Nederland klasse M

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Kampioen met Flugel in klasse M!
Dressuur en Vaardigheid beiden 1e plek.
Marathon gaf verder geen hindernissen op weg naar ons kampioenschapEn daar wordt een mens heel blij van!


Horsefood Mentalent Geldrop 2017

Gepubliceerd door in Nieuwtjes ·Districtskampioenschappen Grave

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
Districtskampioenschappen Grave 02.07.2017


Dit weekend naar de districtskampioenschappen in Grave.
Kampioen geworden in de klasse M met score van ruim 68 % , hoogste van de dag.
Een ticket bemachtigd voor de Hippiade in Ermelo ( NK dressuur mennen).
Dominique vd Kruijs is met Billy 3e geworden en mag ook naar De Hippiade.


Kampioen District Zuid M
Wedstrijd Oirschot

Gepubliceerd door in Wedstrijden ·
SWM Oirschot 12.06.2017

Dit weekend een prachtige wedstrijd gereden in Oirschot bij " Steenhof stables".
Alles was tot in de puntjes verzorgd.
Het is de 2e officiele wedstrijd voor Flugel.
Samen met " superteam" Cobus  Verberne en Gemma Verlaan kon ik me geheel focussen op de wedstrijd.

Op een prachtig dressuurterrein wisten we de dressuur te winnen met 10 punten los van nummer 2.
De marathon was fijn qua opbouw.
De eerste 2 hindernissen ruim van opzet , waar Flugel de snelste tijd wist neer te zetten.
Hindernis 3 was krap en technisch. Even een kleine hapering bij de D - poort maar uiteindelijk toch nog een derde tijd.
Hindernis 4 bestond uit veel planken en moest binnedoor gereden worden met veel krappe bochten.
Flugel gleed uit naar poort E maar wist toch de snelste tijd neer te zetten.
Hindernis 5, de waterbak, was qua lijnen en lengte heel pittig.
Flugel moet nog leren door te trekken in het water en zijn galop vaker inzetten.
Hindernis 6 was moeilijk qua lijnen en steeds berg op en berg af.
De ondergrond was glad en ondanks de lange schroeven gleed het paard bij de eerste poort weer uit.
Ik heb daarna besloten ze hindernis netjes en rustig uit te rijden en Flugel verder niet meer extra aangespoord. Het was goed zo.
Uiteindelijk bleek dat we ook de marathon hadden gewonnen, dus een slimme keuze hem op het einde te sparen.

Op maandag konden we ontspannen aan de vaardigheid beginnen met een voorsprong van 15 punten ten opzichte van Wilbrord van en Broek, de nummer 2 in het tussenklassement.
Klein dingetje...de parcoursbouwer had een schaapskooi in het veld geplaatst. Dat hadden we nog nooit geoefend!

De rest van het parcours was mooi  " naar voren gebouwd" .
Helaas twee ballen maar binnen de tijd ! WINNAAR ! Super trots op " onze kleuter" .
Heel veel geleerd dit weekend en weer genoeg huiswerk.
Op naar Schijndel over 3 weken.
Bedankt Co en Gemma voor jullie fantastische hulp en niet te vergeten de supporters langs de lijn voor jullie support!

Volgende
© At van Gestel
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu